PORTOCALELE

Se apropie sezonul portocalelor, momentul acela când în casă miroase a coajă de portocală și se declanșează magia sărbătorilor de iarnă ce ne aduce aminte de clipele frumoase petrecute alături de cei dragi în fiecare Crăciun. Chiar dacă acestea se găsesc în supermarket-uri tot restul anului, parcă iarna își arată adevărata savoare.

portocale

Trecem în revistă câteva din avantajele lor pentru sănătate:

  1. prin conținutul de vitamina C, întărește gingiile, crește rezistența la gripă și răceală, mărește imunitatea organismului;
  2. sucul de portocală reduce riscul apariției bolilor renale și a pietrelor la rinichi;
  3. portocalele sunt indicate pentru reducerea colesterolului;
  4. bogate în substanțe ce apără organismul de multiple forme de cancer și protejează cristalinul de cataractă;
  5. ușor digerabile, oferă energie pentru întreaga zi;
  6. vitamina C din portocale protejează celulele de radicalii liberi și previne apariția semnelor de îmbătrânire;
  7. sunt acide, însă după ce sunt digerate, portocalele se transformă în minerale alcaline ce echilibrează organismul.
  8. portocala este unul din puținele fructe ce conține vitamina B, iar antioxidantul numit hesperitină inhibă dezvoltarea cancerului de sân.

Așadar, să le savurăm în tihnă atât acasă, cât și la birou, pentru a păstra echilibrul organismului nostru.

Advertisements
Categories: BUCURII SIMPLE, SĂNĂTATE, VIAȚĂ | Tags: , , , , , | Leave a comment

Post navigation

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: