Pide cu ou (brunch sau mic dejun)

11235440_1065240516829327_4482944575108406792_nDintre mâncărurile turcești, pizza stil bărcuță sau pide este una dintre cele mai apreciate și răspândite. Se face cu aproape orice vrei, dar asta cu ou este excepțională pentru un mic dejun tărziu. Eu am făcut-o pe 2 ianuarie, după o petrecere de revelion de pomină.

Ingrediente (pt. 4 persoane):

  • aluat de pâine, două bile de 5-7 cm diamentru (făină, drojdie, apă, sare);
  • 200 ml sos marinara (sos roșu de pizza: ulei de masline, usturoi, roșii, busuioc, sare, piper);
  • 1 ceapă mică, tăiată julien (peștișor);
  • 2 ouă;
  • ulei de măsline, ardei iute opțional, condimente.

Cum se face:

1928841_1065240263496019_720350157554747623_nBila de aluat de pâine sau de pizza se aplatizează mai întâi cu mâna pe suprafața de lucru, apoi cu sucitorul se formează un blat subțire de 3-5mm, de formă ovală; se îndoaie marginile și se formează un fel de bărcuță.

Se unge interiorul cu sosul de roșii, uniform, în strat subțire; se presară feliuțele de ceapă uniform și se stropește cu ulei de măsline; se bagă la cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, pe piatra de copt.

După 10-15 minute se sparge oul deasupra; se mai coace aprox. 7-10 minute sau chiar mai puțin dacă vrem gălbenușul moale.

Categories: nedefinit | Leave a comment

Post navigation

Leave a comment

Blog at WordPress.com.